Последно

Вести

Социолошка анализа на „Нација во подем: Приказна за економското чудо на Израел“

Пишува: Кристијан Димков „Нација во подем Приказна за економското чудо на Израел“ е книга на Ден Сенор и Сол Сингер напишана во 2009та година, давајќи една...

Колумни

Настани

Социјална Поезија

Студентски Активизам

Екологија

Феминизам

Левичарска Литература

Ернесто „Че“ Гевара роден на 14 јуни 1928 година

Големиот интернационалист, комунист и револуционер Ернесто „Че“ Гевара е роден на 14 јуни 1928 година. Годишнината од неговото раѓање ја славиме со некои негови цитати. -Пред сè, трудете се секогаш да можете длабоко да ја почувствувате секоја неправда извршена врз...

Анти Империјализам

Историја на Македонија од Лев Агол