Последно

Вести

Левица: Инспекторатот констатираше незаконитост кај лекарските извештаи само на албански јазик

Соопштение на политичката партија Левица По претставката што правниот тим на Левица ја поднесе против доктор Кастриот Аџиреџа од Тетово, кој лекарските извештаи ги издаваше...

Колумни

Настани

Социјална Поезија

Студентски Активизам

Екологија

Феминизам

Левичарска Литература

Биткоинот не е она што му треба на социјализмот [Ј.Ф .Даприх и Пол Кокшот]

Во еден неодамнешен труд Хакл и Вајт (2016) тврдат дека, иако Биткоинот често се поврзува со десничарската либертаријанска политичка филозофија, основната технологија – Блокверига – има својства што исто така ја прават применлива во социјалистички економски систем. Тие го цитираат...

Анти Империјализам

Историја на Македонија од Лев Агол