нато

Црвена Младина: Започната официјална соработка со Џиовани Комунисти

Соопштение на Црвена Младина Со големо задоволство ја информираме јавноста дека Црвена Младина и италијанската комунистичка младина Џиовани Комунисти отвараат официјална соработка помеѓу двете организации. Оваа идеја се создаде на CENA кампот во Белград, организиран од Светската Федерација на Демократска Младина...

НАТО и противречностите во западниот империјализам

Неодамнешниот самит во Варшава беше полн со противречности и напнатост меѓу членките на Пактот. На виделина излегоа кршливоста на моќта на НАТО и нестабилноста на светските односи. (Забелешка: Статијата е напишана пред неодамнешните изјави на Доналд Трамп за НАТО и пред...
- Advertisement -spot_img

Latest News

Во НАТО – по секоја цена?

Пишува: Претседателскиот кандидат на политичката партија Левица, Проф. д-р Билјана Ванковска Немав...
- Advertisement -spot_img