Црвена Младина

Црвена Младина го реставрираше спомен обележјето на Невена Георгиевска – Дуња

Активисти на Црвена Младина од Скопје денес успешно го обновија спомен обележјето на Невена Георгиевска - Дуња кој што се наоѓа во Жена парк. Кога институците се однесуваат игнорантно кон оние кои некогаш го дале животот во борбата со бугарскиот...

Црвена Младина го реставрираше спомен обележјето на Славе – Шнајдерот

Активисти на Црвена Младина од Скопје денес успешно го обновија првото спомен обележје од многуте кои допрва ќе ги реставрираме. Кога институците се однесуваат вака кон оние кои некогаш го дале животот во борбата со фашистичкиот окупатор, тогаш наша должност...

Членови на Левица – Гевгелија одадоа почит на паднатите борци од НОБ

Денес, носителот на листата на пратеници од ИЕ4, Сашко Јанчев, како и кандидатката за пратеничка Александра Манасијеска Митрова и членот на Црвена Младина Мартин Илиев, одадоа почит на паднатите борци од НОБ од Гевгелија и гевгелиско. На денешен ден 26....

Марио Јанески: Друго оружје да се спротиставиме на нашите класни непријатели освен Левица немаме

„Во денешниот свет, младите несразмерно се оптоварени со сите зла на капитализмот. Оттаму, се прашувам, работи ли овој систем кон колективното ослободување на масите или е обликуван од сопствените интереси на капиталистичката буржоазија? Капитализмот, другари, се потпира на неговата...

Подмладокот на CPUSA: Македонија многу изгуби со распадот на Југославија

Поздравно писмо од Партијата на млади комунисти од САД (LYCUSA) до Црвена Младина – подмладокот на Левица. „Почитувани другари, Партијата на млади комунисти од САД (LYCUSA) ги испраќа своите братски честитки по повод годишната конференција на Црвената Младина на Македонија, која се одржува на...

Левица го потпиша студентскиот манифест

Вчера во име на Левица и Црвена Младина, членот на президиумот на Левица, Амар Мециновиќ го потпиша студентскиот манифест кој беше објавен од студентите од сите државни универзитети на иницијатива на УСС - УКИМ. Едно од главните барања на студентите...

Младите се основен двигател на општествените промени

Пишува: Тодор Кацаров, борец за социјална правда Во сложениот развој на општеството, жестината и радикализмот на секогаш младите служеле како катализатор за трансформативен напредок. Младите луѓе, вооружени со нивната непоколеблива посветеност и желба за социјалната правда и еднаквост, стојат како...

ЦРВЕНА МЛАДИНА ДЕЛ ОД СВЕТСКИОТ МЛАДИНСКИ ФЕСТИВАЛ ВО РУСИЈА

Претставници на Црвена Младина на Светскиот младински фестивал 2024 година, каде што активно учество земаа 20 илјади представници од 180 земји. Делегација на Левица во текот на оваа седмица е дел од серија интелектуални, културни и едукативни настани. Учесниците имаа...

Црвена Младина до ректорската управа на УКИМ – Покачувањето нема да ви помине!

До Црвена Младина пристигна информација дека ректорската управа на УКИМ сериозно дискутира и најавува дупло покачување на партиципацијата за додипломски, постдипломски и докторски студии за сите новозапишани студенти. Како што не известуваат студентите, веќе на одредени факултети им најавиле дека...

Детали за нападот на Јован Јанев од страна на директор од СДС

Фејзбук статус на активистот на Црвена Младина, Јован Јанев Вчера околу 02:00 бев физички нападнат од страна на ДИРЕКТОРОТ на затворот во ШТИП истакнат член на СДСМ во локалот КЛИК. ПРИЧИНА : Герила акцијата од 8ми Ноември на која тој беше...
- Advertisement -spot_img

Latest News

Стјепан Стево Филиповиќ, народен херој: Со кренати раце му пркоси на злото!

„Партизанскиот комесар, работникот Стево Филиповиќ, загина храбро извикувајќи за слобода. Документот за неговото погубување ги надминува сите слики со...
- Advertisement -spot_img