„Денеска Црвена Младина даде поддршка и се придружи на протестниот собир на судентската иницијатива „УКИМ-ци за Палестина” под слоганот – ГАЗА Е ГЕНОЦИД

Собирот беше со цел да се крене свеста на студентите за случувањата во Газа и да се повика раководството на УКИМ конечно да заземе став и да го осуди геноцидот врз палестинскиот народ.

Црвена Младина се солидаризира со палестинскиот народ.

Денеска Црвена Младина даде поддршка и се придружи на протестниот собир на судентската иницијатива „УКИМ-ци за Палестина” под слоганот – ГАЗА Е ГЕНОЦИД

Собирот беше со цел да се крене свеста на студентите за случувањата во Газа и да се повика раководството на УКИМ конечно да заземе став и да го осуди геноцидот врз палестинскиот народ.

Црвена Младина се солидаризира со палестинскиот народ.“ – стои во нивното соопштение.