Крмов: Владејачкото мнозинство ги одби предлог-законите поднесени од Левица за лицата со попреченост

Пратеникот на Левица Борислав Крмов на својот фејзбук профил напиша:

„Владејачкото мнозинство ги одби предлог-законите поднесени од Левица за лицата со попреченост!

Битно кога беше протестот на здруженијата „им изразија поддршка“ и бесрамно се сликаа со нив за реклама.

Предлог-законите беа поднесени на иницијатива на здруженијата и со овие предлози сите додатоци ќе беа зголемени за 78% и помошта во домот и личната асистенција ќе беше зголемена од 80 на 160 часа месечно.

Лажните социјалдемократи имаат пари за се, само немаат за најзагрозените и најмаргинализираните!“

https://www.facebook.com/boris.krmov/posts/pfbid02UgaJTH7MhZRGi9ZfC8EHdgKXaEToWoSb8iPHfefivwnz69yuE7ZWh9Ng8AN4pe7Wl
Последно