Левица

Левица: Криминалното владеење го донесе јавниот долг се поблиску до девет милјарди евра

За покривање на буџетскиот дефицит и враќање на старите долгови, оваа година Владата нè задолжи со НОВИ 1,3 милијарди евра, само по основ на хартии од вредност. Покрај деветтата еврообврзница, издадени се државни записи и државни обврзници на домашниот...

Личната наспроти приватната сопственост во новото социјалистичко општество

Пишува: Никола Петров, член на Централниот Комитет при политичката партија Левица Спрема научниот социјализам во приватната сопственост не влегуваат облеката, велосипедот, автомобилот кој го возиме, куќата во која што живееме и така натаму. Тие работи се нарекуваат лична сопственост и во...

Златанов: Откажете им послушност на криминалците

Пишува Давид Златанов, член на ЦК при политичката партија Левица Не ми се јасни СДС и ДПМНЕ, ова ми се вртка низ глава буквално од кога почнаа протестите. Првите т.н. ,,демократи’’ и ,,open minded’’партија што со протести против тогашниот министер за...

Левица изразува загриженост за грозоморното убиство во Кочани и бара одговорност од надлежните институции

Политичката партија Левица изрази длабока загриженост и реагираше на грозоморното убиство во Кочани, кое ja потресе македонската јавност. Во светло на овој трагичен инцидент, партијата изразува сериозна загриженост во врска со системот за заштита на жени жртви на насилство...

Криминалот на онкологија прекршува бројни меѓународни регулативи – Левица со поддршка за протестот

Соопштение на политичката партија Левица Една онколошка клиника треба да ги исполнува различни меѓународни стандарди и насоки за да обезбеди квалитетна и безбедна здравствена нега на пациентите. Повеќе од најважните меѓународни стандарди и насоки кои се однесуваат на онколошките клиники...

Како преку ИПАРД програмата постепено се уништуваат малите земјоделци

Пишува: Никола Петров, координатор на земјоделскиот сектор при политичката партија Левица Иако деновиве актуелна е тезата на владата дека со влез во ЕУ ќе има повеќе пари за развој на земјоделството, реалноста на терен е сосема друга. Можеби влезот во...

Левица: Инспекторатот констатираше незаконитост кај лекарските извештаи само на албански јазик

Соопштение на политичката партија Левица По претставката што правниот тим на Левица ја поднесе против доктор Кастриот Аџиреџа од Тетово, кој лекарските извештаи ги издаваше само на албански јазик, Инспекторатот за јазици при Министерството за правда издаде РЕШЕНИЕ со кое...

Германската индустрија во раниот капитализам

Пишува: Никола Петров – член на ЦК при политичката партија Левица ГЕРМАНИЈА - „напредна демократска високоразвиена држава“ (1890г) Конфекциската индустрија стана значајна стопанска гранка и индустријалците конфекционери беа наумиле да го завладеат сиот светски пазар и да натрупаат фантастични печалби за...

Левица: Приватизацијата на ХЦ Чебрен е еднакво на национално предавство!

Соопштение на политичката партија Левица Одлуката на Владата за грчка компанија да го добие стратешкиот проект Чебрен е поразителна и штетна за целокупата енергетска независност на Македонија! Локацијата која се дава на странски инвеститор е последната сериозна позиција за изградба...

Левица: Братот на пиштолџијата Кока ќе го спасува МЕПСО од скандалите при работењето

Соопштение на политичката партија Левица Со поставувањето на Зуди Енузи Кока, брат на пиштолџијата Цуфи Кока, за директор на АД МЕПСО, едно од најгоелмите и најзначајни претпријатија во државна сопственост, продолжија меѓупартиските ценкања и поткусурувања меѓу ненародната предавничка влада на...
- Advertisement -spot_img

Latest News

Проштално писмо до Фидел Кастро [Че Гевара]

Хавана,„Година на земјоделството“1 април 1965 Фидел, Во овој час се сеќавам на многу работи, кога те запознав во куќата на Марија...
- Advertisement -spot_img