Лица со попреченост

Што Левица во својата програма предвидува за лицата со посебни потреби?

Политичката партија Левица ја објави својата изборна програма за претстојните парламентарни избори. Во оваа сеопфатна програма, согласно идеолошката поставеност на партијата огромно внимание е посветено правата и поволностите на лицата со посебни потреби. Изминатиот мандат, Левица со само двајца пратеници,...

Дали има образовни асистенти за лицата со попреченост во град Скопје!?

Откако повеќе родители на деца со попреченост, кои што посетуваат настава во средните училишта во град Скопје се обратија до нас со поплака, дека за нивните деца не е обезбеден образовен асистент, денес за овој проблем, советничката група на...

Обезбедени средства за дневен центар за лица со попреченост во Скопје по иницијативата на Левица

Говор на советничката Катерина Јовановска од Левица во Советот на Град Скопје: ,,Како што знаете, по Иницијатива на советничката група на Левица, која беше изгласана од овој Совет - за отварање на дневен центар за лица со попреченост. Таа беше...

Апасиев: Антиработничките СДС И ДУИ го одбија законот на Левица за скратување на договорите за работа на определено време

Последно во долгата низа на антиработнички одлуки на владата предводена од СДС и ДУИ е таа да се одбије уште еден закон предложен од страна на единствената работничка партија - Левица. Претседателот на Левица, Проф. д-р Димитар Апасиев на фејзбук...

Левица Карпош: Отворен дневен центар за лица со попреченост

Соопштение на ЛО Карпош при политичката партија Левица Градоначалникот Стевчо Јакимовски вчера во јавност излезе со информација дека на територијата на Општина Карпош е отворен Центар за стручна помош на деца со попреченост. Центарот е отворен во соработка со Монтесори, Министерството...

Крмов: Владејачкото мнозинство ги одби предлог-законите поднесени од Левица за лицата со попреченост

Пратеникот на Левица Борислав Крмов на својот фејзбук профил напиша: „Владејачкото мнозинство ги одби предлог-законите поднесени од Левица за лицата со попреченост! Битно кога беше протестот на здруженијата „им изразија поддршка“ и бесрамно се сликаа со нив за реклама. Предлог-законите беа поднесени...

Левица: Тоалетите за лица со попреченост на УКИМ служат само за фотографирање

Реакција на социјалниот сектор при политичката партија Левица До Левица постојано пристигнуваат поплаки дека тоалети за лицата со попреченост на факутетите на УКИМ или воопшто ги нема или пак ако ги има служат само за фотографирање бидејќи истите постојано се...
- Advertisement -spot_img

Latest News

Левица: Економски прогрес од НАТО нема, но бомби на Криволак има

До нас стигнаа пријави од загрижени граѓани кои се жалат на непријатни звуци и глетки во околината на Неготино. Непријатните...
- Advertisement -spot_img