ДСП Ленка

Кога на вистината ќе ѝ се затвори устата

Пишува: Претседателскиот кандидат на политичката партија Левица, Проф. д-р Билјана Ванковска Во времето кога на една национална телевизија новинарот го „бришеше подот“ со еден истрошен политичар (кој дури и сакаше да...

Кина: Вооружениот отпор на палестинците не е тероризам

Кина ја изрази својата поддршка за правото на Палестинците на вооружена борба против Израел, нагласувајќи дека тоа не е тероризам за време на сослушувањето во Меѓународниот суд на правдата во случајот против илегалната окупација на палестинските територии од страна...

Жените и/во политиката

Фејзбук статус на претседателскиот кандидат на политичката партија Левица, Проф. д-р Билјана Ванковска Уште вистински не сме ни почнале, а веќе почнаа недолични коментари за жените кандидатки за претседателските избори - само затоа што се жени или припаднички на одредени...

За народот трошки, за функционерите ново покачување од 500 евра

Зголемувањето на платите на именуваните и избраните функционери за 78% во мај минатата година претставуваше само почеток на новата низа социјални неправди нанесени од страна на однародената владеачка елита врз обичниот народ. Имено, деновиве е најавено ново покачување на...

Официјално отворен претседателскиот изборен штаб на Билјана Ванковска

Во продолжение ви го пренесуваме соопштението на политичката партија Левица Вечерва, во одлична атмосфера, во присуство на претседателот на Левица проф. д-р Димитар Апасиев, кандидатката за претседател на Република Македонија, проф. д-р Билјана Ванковска и голем број членови и симпатизери...

Што е капитализам? [Дел 1]

Капитализмот е исто што и демократија, спрема тоа противници на капитализмот се и противници на демократијата. Капитализмот и демократијата се всушност две различни работи. Демократијата ја подржува идеата дека луѓето треба да имаат контрола над нивната култура на живеење...

Кога Македонија победува

Пишува: Претседателскиот кандидат на политичката партија Левица, Проф. д-р Билјана Ванковска Толку сме потонале во самосожалување и апатија што не знаеме веќе и да се радуваме без задршка....

До победата и по неа

Пишува: Претседателскиот кандидат на политичката партија Левица, Проф. д-р Билјана Ванковска Колумнава ја пишувам во пресрет на малото финале на Европскиот кошаркарски шампионат. Веќе се сложивме: Македонија е...

Заминување

Пишува: Претседателскиот кандидат на политичката партија Левица, Проф. д-р Билјана Ванковска Ми забележуваат дека како што минува времето така колумните ми станувале сѐ помрачни и потешки, не поради тоа што јас така ги прикажувам нештата, туку затоа што сум давала...

Ковачевски и Спасевски ќе добиваат апанажа иако Уставен суд ја укина

Иако минатата година, Уставниот суд со Одлука У.бр.8/2022/1 ја укина апанажата, функционерите на СДС деновиве НЕЗАКОНСКИ побарале и добиле право на апанажа. Имено, Комисијата за прашања на изборите и именувања, на седница одржана на ден 06.02.2024 година, констатирала дека од...

About Me

378 POSTS
0 COMMENTS
- Advertisement -spot_img

Latest News

Тамара Јованов: Што значи живот во продолжена сиромаштија?

Пишува: Тамара Јованов – Апасиева –  Професорка на Економскиот факултет на Универзитетот „Гоце Делчев“ – во Штип  Што значи живот...
- Advertisement -spot_img