Левица со поддршка за протестите на пензионерите

Соопштение на социјалниот сектор при политичката партија Левица

Политичката партија Левица изразува целосна поддршка на барања на пензионерите за достоинствени и правични пензии.

Ја разбираме и споделуваме вашата загриженост за процентуалното зголемување на пензиите.

Левица се залага за транспарентно и линеарно зголемување на пензиите и верува дека пензионерите треба да имаат средства за пристојна егзистенција, во време кога државните функционери си ги зголемија платите за 78%.

Не може да се занемари улогата што ја играат пензионерите во нашето општество, а нивните барања и проблеми заслужуваат внимание.

Ќе продолжиме да стоиме на ваша страна во рамките на нашата визија за социјална правда и правичност. Нашата севкупна заложба е насочена кон подобрување на условите за сите граѓани, вклучително и за пензионерите.

Секогаш сме отворени за дијалог и соработка.

Вашата борба е наша борба, а ние сме тука да ве поддржиме на секој начин.

Нека се слушне гласот на пензионерите!

https://www.facebook.com/levica.socijalen.sektor/posts/pfbid02St547jYMZbyHppvoDJBTBZEPhXrNpxtWj9mJnZpzH8nbkLeY9LANCT2Rky8RnTjKl
Последно