Протести

Штрајк на синдикатите во Грција поради законот за работни односи

Поради владините реформи во законот за работни односи, синдикати на вработените во јавниот сектор (АДЕДИ) и на Комунистичката партија (ПАМЕ), како и работнички здруженија и федерации за денеска закажаа 24-часовен штрајк и протести пред грчкиот Парламент, јави дописничката на...

Студентски Отпор најавува масовна мобилизација на студентите и можни протести

Соопштение на студентската организација Студентски Отпор Како и секоја академска година, така и оваа 2023/24 студентите повторно се соочуваат со истите проблеми од претходните години. Имено, годинава, месечната кирија во студентските домови се зголеми на 3945 денари, трошоците за амортизација на...

Симонов: Погрешно е да премолчувате нечии измачувања до смрт направени за печалка

Пишува: Александар Симонов, советник во општина Св. Николе и еден од активистите на протестите „Против убиствата на Онкологија“ Роден сум во град каде Канцерот е црна чума! Секоја седница на Советот пристигнуваат и по неколку барања за еднократна парична помош,...

Левица со поддршка за протестите на пензионерите

Соопштение на социјалниот сектор при политичката партија Левица Политичката партија Левица изразува целосна поддршка на барања на пензионерите за достоинствени и правични пензии. Ја разбираме и споделуваме вашата загриженост за процентуалното зголемување на пензиите. Левица се залага за транспарентно и линеарно зголемување...
- Advertisement -spot_img

Latest News

Пабло Неруда – Чилеански Писател и Комунист

На денешен ден 12.07.1904 година е роден големиот чилеански писател и комунист Нефтали Рикардо Рејес Басоалто кој подоцна се...
- Advertisement -spot_img