Изјава на политичкото крило на Хамас за вчерашниот терор

„За ескалацијата на ционистичката агресија и тероризам и обидите за упад на нејзината поразена армија Ескалацијата на ционистичкиот непријател на неговите ужасни масакри и геноцидна војна, под превезот на темнината, против домовите на беспомошните луѓе во Појасот Газа, со сите видови варварски бомбардирања од копно, море и воздух, е вистински израз на неговиот страшен неуспех.

За ги постигне своите агресивни цели и да го поткопа нашиот отпор и хероите од Касам кои одговараат со сета сила и волја. И храбро за неговите неуспешни обиди да упадне во Појасот Газа.

Намерното засилување на својата агресивна воена машина од страна на окупацијата, во меѓувреме, по прекинувањето на комуникациите и интернетот, а пред тоа струјата, водата, храната, лековите и горивото, во однос на поддршката од страна на Вашингтон и некои Западни престолнини, е целосна – воено злосторство, кое ќе остане срам на челата на сите негови поддржувачи и оние кои молчат и немарни. Запирајќи го, сите тие сносат човечка и морална одговорност за нејзините реперкусии.

Бригадите Ал-Касам и сите сили на палестинскиот отпор се целосно подготвени да се спротивстават на агресијата со полна сила и да ги спречат упадите. Нетанјаху и неговата поразена армија нема да можат да постигнат никакво воено достигнување, а ескалацијата на непријателската армија на нејзиниот тероризам, масакри и војна за истребување против цивили и домови е само доказ за банкрот, а не доказ за силата“. – Се вели во соопштението на политичката партија Хамас

Последно