Црвена Младина со уште една реставрација на спомен обележје од НОБ

Соопштение на Црвена Младина – Битола

Членови на Црвена Младина – Битола денес се организираа и го исчистија спомен обележје кое беше вандализарано од непознати сторители.

Ова не е прв пат Црвена Младина да прави вакви акции, но за жал после секој ваков чин апелите кои сме ги испраќале не допираат до надлежните институции.

ПРЕД:

Дали некој намерно и свесно дозволува спомените од НОБ да бидат вандализарани, цензурирани и релативизирани оставаме да судите на вас.

Повторно ги повикуваме надлежните институции да ги пронајдат сторителите и да се казнат согласно законот кој го прекршиле.

ПОТОА:

https://www.facebook.com/crvenamladinabitola/posts/pfbid02oiMiym6i21DD5t9CpP1cXpevQjiLkZPhgg1HPUAQcbRrAsnAdAFbhXsNWo2a2QCal
Последно