Ванковска во емисијата ,,Само Вистина” го кажа јасниот став за укинувањето на практиката која ја дава државната моќ во рацете на картелот елити на ДУИ!

,,При последната промена на Уставот, Охридскиот договор влезеи во преамбулата, што е нонсенс. Критиката на консоцијацискиор модел е дека го слабее граѓанскиот супстрат, демократскиот и од тоа создава картел на елити!

Ова резултира со политика на уцени во кои едната страна е секогаш “кингмејкер”. Тоа е обично ДУИ!

Од тоа што го слушам, не ветува ништо добро!

Секоја критика на Рамковниот договор е издржана, проверена и 20 години тестирана во пракса и резултира со уривање на државата и администрацијата!”