Вести

Што предвидува Левица во својата програма за НВО?

Политичката партија Левица ја објави својата изборна програма за претстојните парламентарни избори. Во оваа сеопфатна програма, посветено е внимание на т.н Граѓански сектор. Изминатиот мандат, Левица со само двајца пратеници, успеа да спречи многу штетни политики и да...

Што предложува Левица во својата програма за политичкиот систем?

Политичката партија Левица ја објави својата изборна програма за претстојните парламентарни избори. Во оваа сеопфатна програма огромно внимание е посветено на Политичкиот и изборниот систем. Изминативе години, со само двајца пратеници, левица успеа да спречи многу штетни политики и...

Што предвидува Левица во својата програма за младите?

Политичката партија Левица ја објави својата изборна програма за претстојните парламентарни избори. Во оваа сеопфатна програма, согласно идеолошката поставеност на партијата огромно внимание е на младите, бидејќи партијата е позната како партија на младите Изминатиот мандат, Левица со само двајца...

Што предвидува Левица во однос на родовата еднаквост?

Политичката партија Левица ја објави својата изборна програма за претстојните парламентарни избори. Во оваа сеопфатна програма посветено е внимание и женските прашања и родовата. Изминативе години, со само двајца пратеници, Левица успеа да спречи многу штетни политики и да...

Мојсоска од Крушево: Апел до сите пратеници да се откажат од патните трошоци по примерот на Левица

Носителот на ИЕ5 и Генерален секретар на Левица, Јована Мојсоска, при отворањето канцеларијата на Левица во Крушево порача: ,,Нашата кампања на овој револуционерен ден ја заокружуваме тука во револуционерно Крушево. На изборите на 8 мај очекуваме поголема излезност. Очекуваме да...

Црвена Младина го реставрираше спомен обележјето на Невена Георгиевска – Дуња

Активисти на Црвена Младина од Скопје денес успешно го обновија спомен обележјето на Невена Георгиевска - Дуња кој што се наоѓа во Жена парк. Кога институците се однесуваат игнорантно кон оние кои некогаш го дале животот во борбата со бугарскиот...

Што предвидува Левица во својата програма за здравствениот систем

Политичката партија Левица ја објави својата изборна програма за претстојните парламентарни избори. Во оваа сеопфатна програма, согласно идеолошката поставеност на партијата огромно внимание е посветено на здравствениот систем. Изминатиот мандат, Левица со само двајца пратеници, успеа да спречи многу штетни...

Промоција на најновиот спот за парламентарните избори на Левица (Видео)

Обраќање на претседателот на Левица, проф. Димитар АПАСИЕВ пред клучните Парламентарни избори 2024: Ним им порачуваме. Пројде вашето време! Со ЛЕВИЦА, Македонецот веќе не е и никогаш повеќе нема да биде инфериорен во сопствената држава. Кога нашите противници се ослабнати,...

Што Левица во својата програма предвидува за лицата со посебни потреби?

Политичката партија Левица ја објави својата изборна програма за претстојните парламентарни избори. Во оваа сеопфатна програма, согласно идеолошката поставеност на партијата огромно внимание е посветено правата и поволностите на лицата со посебни потреби. Изминатиот мандат, Левица со само двајца пратеници,...

Што предвидува Левица во својата програма за правата на работниците?

Политичката партија Левица ја објави својата изборна програма за претстојните парламентарни избори. Во оваа сеопфатна програма, согласно идеолошката поставеност на партијата огромно внимание е посветено на работничките права. Изминатиот мандат, Левица со само двајца пратеници, успеа да спречи многу штетни...

Последни