Тодор Кацаров

Кацаров: Советниците на ДПМНЕ се слуги на крупниот градежен капитал

Видео интервју со основачот на соседската иницијатива „Да го зачуваме Лисиче“, Тодор Кацаров на протестот пред општина Аеродром Денеска сме собрани тука да го искажеме нашиот гнев кој ни се создаде, бидејќи градоначалникот и Советот на Општина Аеродром воопшто не...

Младите се основен двигател на општествените промени

Пишува: Тодор Кацаров, борец за социјална правда Во сложениот развој на општеството, жестината и радикализмот на секогаш младите служеле како катализатор за трансформативен напредок. Младите луѓе, вооружени со нивната непоколеблива посветеност и желба за социјалната правда и еднаквост, стојат како...

Бескрајната потрага по профит е основа на капитализмот 

Пишува: Тодор Кацаров, борец за социјална правда Капитализмот како систем фаворизира луѓе  кои веќе поседуваат богатство и ресурси, овозможувајќи им дополнително да ја консолидираат својата моќ и влијание додека ги маргинализираат помалку среќните. Ова создава маѓепсан круг каде богатите стануваат...

Олигархијата е причинска последица на капитализмот

Пишува: Тодор Кацаров, борец за социјална правда Една од основните одлики на капитализмот е концетрацијата на капитал рацете на мала група на луѓе кои ги нарекуваме олигарси и со тоа се креира систем каде што неколкумина избрани контролираат огромен дел...

Работниците се плаќани доволно за да останат сиромашни

Пишува: Тодор Кацаров, борец за социјална правда Во капитализмот, се појавува еден од најтешките парадокси во кој за трудот работниците честопати добиваат компензација онолку доволно колку да опстојат и да се репродуцираат, но не и доволно за вистински да се...

Зошто е занемарено политичкото образование?

Пишува: Тодор Кацаров, борец за социјална правда Во современото општество, се појавува една вознемирувачка вистина намерното занемарување на политичкото образование од страна на елитата. Кај нас целото образование пропаѓа, но посебно политичкото и баш тоа кај младите. Тоа е така зашто...

Фетишизацијата на производите во капитализмот

Пишува Тодор Кацаров, борец за социјална правда Во мочуриштето наречено капитализам лежи еден многу опасен и занемарен и феномен.Феномен на промовирање на една култура заснована на потрошувачка но и која оди огромен чекор понатаму и влегува во доменот на...

Илузијата на избор како еден од постулатите на капитализмот 

Пишува Тодор Кацаров, борец за социјална правда Илузијата за избор стои како основен дел на капитализмот кој прави блескав спектакл кој ветува автономија и разновидност. Сепак, по повнимателна проверка, оваа треперлива фасада се открива како умно конструирана илузија, прикривајќи...

Кацаров: Да резимираме што направи Тимчо во изминатите две години

Фејзбук статус на активистот Тодор Кацаров Кратко резиме на тоа што за минатите две години Тимчо што направи и НЕ направи во Општина Аеродром: НАПРАВИ: 1.Направи предлог ДУП со кој населба Лисиче ќе стане бетонска џунгла. 2.За прв пат во историјата на општината...

Кацаров: Македонија се сака со БОРБАТА за неа

Фејзбук статус на Тодор Кацаров, борец за социјална правда Македонија се сака со борење против неправдата, Македонија се сака со рушење на корумпирана власт, Македонија се сака со идење на протести, Македонија се сака со казнување на злосторниците, едноставно Македонија...
- Advertisement -spot_img

Latest News

Протест на вработените во кумановска детска градинка поради недобиена плата

И покрај напорите не успеавме да добиеме објаснување од раководството на установата, ниту од Општина Куманово во што е...
- Advertisement -spot_img