Социјален сектор

Ги дава ли инклузијата на децата со попреченост посакуваните резултати?

Законски одредби во Законот за социјална инклузија и Законот за основно образование со кои децата со попречености влегуваат во регуларната настава без претходна адекватна и квалитетна подготовка на сите субјекти кои се директно инволвирани во спроведувањето на инклузијата, наместо...

Левица донираше компјутери за деца од социјално ранливи категории

Левица преку нејзиниот социјален сектор  се приклучи кон акцијата “Донирај компјутер”. За таа намена членовите донираа користени компјутери, лаптопи, тастатури и друга ИТ опрема, кои денес координаторката на Социјалниот сектор на Левица – Катерина Јовановска ги донираше во најблиската продавница на...

Левица со поддршка за протестите на пензионерите

Соопштение на социјалниот сектор при политичката партија Левица Политичката партија Левица изразува целосна поддршка на барања на пензионерите за достоинствени и правични пензии. Ја разбираме и споделуваме вашата загриженост за процентуалното зголемување на пензиите. Левица се залага за транспарентно и линеарно зголемување...

Левица: Тоалетите за лица со попреченост на УКИМ служат само за фотографирање

Реакција на социјалниот сектор при политичката партија Левица До Левица постојано пристигнуваат поплаки дека тоалети за лицата со попреченост на факутетите на УКИМ или воопшто ги нема или пак ако ги има служат само за фотографирање бидејќи истите постојано се...

Акција на Левица за помош на граѓаните при остварување на нивните социјални права

НЕ МОЛЧЕТЕ ПОВЕЌЕ, ПРИЈАВЕТЕ ПРЕКРШУВАЊЕ НА ВАШИТЕ СОЦИЈАЛНИ ПРАВА! Дали сте уморни од ускратување на вашите права за социјална помош? Дали се мачевте да ја добиете гарантираната минимална помош и сите други права за парична помош од социјална заштита на...

Левица: Кој се грижи за децата без родители?

Реакција на социјалниот сектор при политичката партија Левица Ова прашање се наметнува откако се повеќе се зборува во јавноста, дека многу од децата без родители, не добиваат соодветен третман во згрижувачките семејства Пред повеќе од пет години, тогашната министерка за труд...

Левица: Меѓуопштинскиот центар за социјална работа – Скопје – уништува животи

Реакција на социјалниот сектор при политичката партија Левица МЕЃУОПШТИНСКИОТ ЦЕНТАР ЗА СОЦИЈАЛНА РАБОТА - СКОПЈЕ НАМЕСТО ДА ПОМАГА - УНИШТУВА ЖИВОТИ Деновиве во јавноста произлезе информација дека „Стручен тим“ од центарот (кој постои само на хартија), направил проценка и донел одлука...
- Advertisement -spot_img

Latest News

Социолошка анализа на „Нација во подем: Приказна за економското чудо на Израел“

Пишува: Кристијан Димков „Нација во подем Приказна за економското чудо на Израел“ е книга на Ден Сенор и Сол Сингер напишана...
- Advertisement -spot_img