Работник

Загина 25 годишен градежен работник во Центар

Работникот загинал утрово при пад додека работтел, а во Градската болница „Св. Наум Охридски“ бил донесен без знаци на живот. На местото на трагичиот настан беа видливи знаците на несреќата, а работничкото палто, расрлени ракавици и заштитните шлемови се само...

Одговорност за животот на работниците мора да има

Граѓаните уште еднаш беа потресени од веста за смртта на уште еден работник на работното место! Изминативе два дена сите беа во исчекување на извештаите од надлежните инспекторати и државни органи кои правеа увид за несреќата, но од она...

Уште еден работник животот го загуби на градилиште

Пред два дена, уште еден работник е жртва на градилиште при работа во необезбедени услови. Бизнисмените водени од желбата за пари поставуваат кратки рокови, штедат на средства за работа не ги почитуваат мерките за заштите и се тоа доведува...
- Advertisement -spot_img

Latest News

Почетокот на патот на свилата – Прво од предавањата: Патот на свилата помеѓу историјата и културата во КИЦ

Почетоците на Патот на свилата, како трансверзала, којашто ги поврзувала Источна Азија со Медитеранот лежат во првите две столетија...
- Advertisement -spot_img