Политички Систем

Што предложува Левица во својата програма за политичкиот систем?

Политичката партија Левица ја објави својата изборна програма за претстојните парламентарни избори. Во оваа сеопфатна програма огромно внимание е посветено на Политичкиот и изборниот систем. Изминативе години, со само двајца пратеници, левица успеа да спречи многу штетни политики и...

Левица: Османи и Таравари противзаконски водат претседателска кампања

Веќе длабоко навлезени во кампањата за претседателските избори претседателсите кандидати Бујар Османи поддржан од УЧКите од ДУИ и Арбен Таравари поддржан од необалистичката коалиција „Вреди“ се уште противзаконски се рекламираат со билборди единствено на албански јазик. Според член Членот 7...

Левица: Државна тајна е кои луѓе се вработени во министерството на Арган Груби

Прес-конференција на Кристијан ДИМКОВ, координатор на Секторот за политички систем при Левица: ,,Информацијата за тоа кои се луѓето вработени во Министерството за политички систем и односи помеѓу заедниците, во јавноста попознато како Министерството на Артан Груби – по закон треба да виде...

СДС во неполни четири години има потрошено над 18 милиони денари за реклами на Фејзбук

Според јавно достапните информации на Meta Ad Library Report пробугарската СДС во неполни четири години има потрошено над 18 милиони денари за свое политичко рекламирање на социјалната мрежа фејзбук. Имено, СДС од директни извори, односно од официјалните профили на октроираниот...

Левица: Дури 242 партиски вработувања до Нова Година

Еден месец пред новата техничка влада поради претседателските и парламетарните избори страната на Агенција за Администрација, дневните весници и интернет сајтовите за вработување никогаш не биле по полни од предизборните огласи за вработувања во сите јавни институции, од градинки...

Деконструкција на Западната пропаганда за кинескиот политички систем

На социјалните мрежи, благодарение на силната Западна пропаганда, кинезите често се соочуваат со прашања и сомнежи околу нивниот политички систем и поддршката кон Комунистичката партија на Кина (КПК) и Претседателот Кси Џинпинг. Но зошто вслушност Кинезите не се спротиставаат...
- Advertisement -spot_img

Latest News

Интервју со Петар Здравевски, новиот раководител на Црвена Младина

Ленка: Петар, честитки што станавте нов раководител на Црвена Младина. Можете ли дани кажете како дојдовте до оваа позиција? Петар...
- Advertisement -spot_img