Јован Крајевски

Идеолошка дебата за прогресивен данок

Пишува: Јован Крајевски, член на Президиумот на политчката партија Левица Со најавата на солидарниот данок, кој стреми да ги оданочи екстра-профитите на олигархијата, се врати и бајатата критика на ДПМНЕ против прогресивниот данок. Но, претходните неколку години ги акцентираа класните...

Религискиот фанатизам околу членството во Европската Унија

Пишува: Јован Крајевски, член на Президиумот на политичката партија Левица Да заборавиме за момент на криминалите на СДСМ. Да премолчиме на сите неисполнети ветувања. Да стиснеме заби за сите трагедии што се случија и што сè уште се случуваат. Да...

Западот или „другата“ страна – кому да веруваме?

Пишува: Јован Крајевски, член на Президиумот на политичката партија Левица Западната надворешна политика не е ниту погрешно насочена, ниту неинформирана, ниту игнорантна. Западната надворешна политика е производ на внимателно и интелигентно планирање, далеку поинформирано и посвесно од што е информирано...

Крајевски: Зошто на спортистите од Израел им е дозволено да се натпреваруваат?

Фејзбук статус на Јован Крајевски, член на президиумот на Левица На спортистите од Русија и Белорусија веќе подолго време им се попречува нормално да учествуваат во спортот. Некаде им е забрането да се натпреваруваат под своето знаме, а некаде и...

Крајевски: Ковачевски се однесува како индустријалец од 19 век

Фејсбук статус на Јован Крајевски – член на Президиумот на Левица. Кога го читам Ковачевски како вели дека голем број на работници работеле и по 50 часа, по "свој избор" и со "своја согласност", се осеќам ко да читам некој...
- Advertisement -spot_img

Latest News

Ванковска од Аеродром: ЕУ станува неофашистичка

Билјана Ванковска, претседателски кандидат на Левица, заедно со потпретседателот на партијата Реџеп Исмаил денес ја продолжи својата кампања со...
- Advertisement -spot_img