(Видео) Што имаат јудаистичките верски заедници да кажат за моменталната ситуација во Израел?

На социјалната мрежа Х вирално се споделуава видео интервју на Рабинот Јистраел Дејвид Вајс, воедно портпарот на здружението Натураи Карта во САД, каде што тој искажува солидарност со палестинскиот народ.

На Х исто така се споделува и видео од про-палестински протест организиран од јудаистичка верска заедница во Њу Јорк.

Последно