Деновиве во општина Куманово повторно изникна балистичка дивоградба на споменик на УЧК во населеното место Воиновиќ. Зачудува фактот што за дивоградбата знаат сите, освен градоначалникот Димитриевски и ЗНАМ. Дали градоначалникот Максим Димитриевски овој пат ќе постапи согласно законите и ќе ја сруши балистичката дивоградба во Куманово или ќе продолжи со неговиот принцип на владеење – ништо НЕ ЗНАМ!?

Основоположникот на срамната придавка СЕВЕРНА и инфлуенсерскиот патриот кој го остава Куманово да тоне, додека тој пробува да се самореализира како претседателски кандидат, време е да се фати за работа во својот двор согласно позитивните законски регулативи.

Ваквите дивоградби го нарушуваат амбиентот на почит и почитување на државниот поредок и претставуваат директна закана по безбедноста и унитарноста на Републиката. Жителите на Куманово се згрозени од чинот на поставување на необалистички обележја на територијата на градот кој преставува основоположник на антифашистичката борба на Македонскиот народ.

Левица бара веднаш градоначалникот Максим Димитриевски да постапи согласно со законската регулатива и да ја острани дивоградбата во село Воиновиќ и воедно го потсетува Димитриевски дека е градоначалник на град во кој пукнала првата пушка во борбата против фашистичкиот окупатор. – Се вели во соопштението на ЛО Левица – Куманово.