Балисти

Левица: Максим и ЗНАМ ништо не знаат за балистичкиот споменик во Воиновиќ

Деновиве во општина Куманово повторно изникна балистичка дивоградба на споменик на УЧК во населеното место Воиновиќ. Зачудува фактот што за дивоградбата знаат сите, освен градоначалникот Димитриевски и ЗНАМ. Дали градоначалникот Максим Димитриевски овој пат ќе постапи согласно законите и...

Мојсоска: Соживот со балисти ниту имало ниту ќе има

Фејзбук статус на Генералниот секретар на Левица, Јована Мојсоска Општина Тетово, која е депонија на дивоградби, пратила ИНСПЕКЦИЈА за поставени бисти на партизаните од НОБ - Тодор Циповски-Мерџан и Ѓоце Стојчевски-Амбарче! Под изговор дека се поставени незаконски и дека поттикнувале ОМРАЗА?! Иначе,...

Нацистичкиот соработник Сул Хотла доби улица во Чаир

Соопштение на движењето НовАСНОМ Против Балистите да имаат имиња на улици. НовАсном најостро ја осудува албанската политичка партија ДУИ и нејзиниот градоначалник Висар Ганиу за именувањето на улица според нацистичкиот соработник Сул Хотла. Ваквиот чин е возвишување на идејата за голема...
- Advertisement -spot_img

Latest News

Левица: Економски прогрес од НАТО нема, но бомби на Криволак има

До нас стигнаа пријави од загрижени граѓани кои се жалат на непријатни звуци и глетки во околината на Неготино. Непријатните...
- Advertisement -spot_img