Клучните поенти од излагањето на Путин на средбата со членовите на Јавната комора на Русија

Рускиот претседател Владимир Путин, зборуваше на состанокот со членовите на новата руска Јавна комора, кој се одржа во четвртокот во Централниот музеј на Големата патриотска војна, во Москва, Русија.

Подолу се клучните ставови од неговиот говор при оваа средба?

  • Украина ги истребува Русите во Донбас и сето тоа со бурен „аплауз“ на Западот;
  • Русија не можеше а да не се покрене во одбрана на народот, прво на Крим, потоа во Донбас и Новоросија;
  • Украина продава оружје на Блискиот Исток, вклучително и на Талибанците, и сето тоа преку корупциски методи и нелегални канали;
  • Корупцијата во Украина е речиси легализирана, Западот нема да може да се бори против неа;
  • САД планира промена на владејачката елита во Украина поради проблеми со корупцијата;
  • Западот порано сакаше да ја „победи Русија на бојното поле“, но сега зборуваат поинаку.
Последно