Официјално соопштение на палестинската организација Хамас

„Во името на Аллах, најмилосрдниот, најмилосрдниот

Ние во Движењето на исламскиот отпор (Хамас) најостро го осудуваме терористичкиот напад кој беше насочен кон цивили во руската престолнина Москва, и остави десетици мртви и ранети.

Упатуваме искрено сочувство до руското раководство и народ, и до семејствата на жртвите од овој криминален напад, а на повредените им посакуваме брзо закрепнување и ја изразуваме нашата целосна солидарност со Русија, нејзиниот народ и семејствата на жртвите во оваа трагедија“.