Излезноста на претседателските избори до 13 часот часот е 22, 63 отсто, а за парламентарните 25,64 проценти, покажуваат последните податоци на веб-страницата на Државната изборна комисија (ДИК).

Најголем одзив на гласачите за претседателските избори има во општините Кривогаштани (48,65%) и Крива Паланка (46, 44%), а најмала излезност е регистрирана во Боговиње (5, 17 %) и Врашпчиште (5,38%).

Според мапата на ДИК во однос на парламентарните избори, најмала е излезноста во Изборната единица 6 (18,87%), а најголема во Изборната единица 3 (29,79%).