Бугарски здруженија со обид за окупација на македонскиот спорт

Реакција на сектор спорт при политичката партија Левица

Од ФК ВАРДАР информираат дека добиле понуда од страна на бугарска фондација да го откупат клубот и истиот да стане бугарски, но од клубот е одговорено дека истиот не е на продажба!

Бугарските служби и здруженија се веќе спремни со веб страна која го претставува клубот како да е бугарски и упорно сакаат да се здобијат со сопственост на еден од најстарите и најуспешните клубови во Македонија!

Понуда од бугарски здруженија добиле и од ФК БРЕГАЛНИЦА од Делчево и од клубот експресно е одбиена оваа понуда.

Очигледно е дека некогашниот фашистички окупатор, покрај уставот пробува да се наметне и во македонскиот спорт кој што СДС и ДУИ го оставија на најниско ниво, па оттука и храброста на бугарските здруженија да почнат со откуп на македонски спортски клубови. Ако можат да не уценуваат со Уставот, зошто да не навлезат и да превземат се што е македонско?!

Ги повикуваме надлежните институции да покажат доблест и да го заштитат националниот спорт и спортските клубови.

Затоа НЕ за уставните измени и НЕ за окупација на македонскиот спорт!

https://www.facebook.com/LevicaSport/posts/pfbid0aurSga2QLA9m3p73PTHPoKkZ5TP3KEUjiLnzByBQ2QjH2Pn9F1cjNfdKG6Q4fW1xl
Последно