Вести

Во понеделник повторно протест за случајот Онкологија

Во понеделник, повторно се одржува протест пред Влада, каде граѓаните ќе го изразат својот гнев и револт против криминалната активност која се одвивала во Клиниката за Онкологија, како и во целиот здравствен и политички систем на државата. Главната цел...

Како пропадна економската велесила Германија

Германија, која беше позната како економски идеал практично за целиот свет, денес е далеку од таа титула, оценуваат економските аналитичари. Со децении го следи економскиот успех еден по друг, доминирајќи на светските пазари, од автомобили до индустриски машини. Таа...

Штрајк на синдикатите во Грција поради законот за работни односи

Поради владините реформи во законот за работни односи, синдикати на вработените во јавниот сектор (АДЕДИ) и на Комунистичката партија (ПАМЕ), како и работнички здруженија и федерации за денеска закажаа 24-часовен штрајк и протести пред грчкиот Парламент, јави дописничката на...

Како се формира јавното мислење преку медиумите, по теркот на западните влади

Шестиот медиумски форум на БРИКС и соработката во областа на медиумите и јавното мислење Соработката во борбата против дезинформациите, заштита на интересите на земјите во развој и почитувањето на новинарските принципи во пренесувањето на вистината се политичките и економските процеси...

Левица: Инспекторатот констатираше незаконитост кај лекарските извештаи само на албански јазик

Соопштение на политичката партија Левица По претставката што правниот тим на Левица ја поднесе против доктор Кастриот Аџиреџа од Тетово, кој лекарските извештаи ги издаваше само на албански јазик, Инспекторатот за јазици при Министерството за правда издаде РЕШЕНИЕ со кое...

Левица: Приватизацијата на ХЦ Чебрен е еднакво на национално предавство!

Соопштение на политичката партија Левица Одлуката на Владата за грчка компанија да го добие стратешкиот проект Чебрен е поразителна и штетна за целокупата енергетска независност на Македонија! Локацијата која се дава на странски инвеститор е последната сериозна позиција за изградба...

Тунис не им дозволува влез во земјата на претставници на ЕУ

Туниските власти одбија да им дозволат влез во земјата на петмина членови на Комитетот за надворешни работи на Европскиот парламент (АФЕТ), кои вчера требаше да заминат во официјална посета во земјата. Во писмо упатено до делегацијата на Европската Унија во...

Студенти по право во понеделник излегуваат на протест против Кривичниот законик

Соопштение на Протест против амнестија со измените во Кривичниот законик Како студенти кои се запишале на правните факултети во Македонија, не можеме да останеме рамнодушни на постојаната тенденција и постапки кои водат до целосно упропастување на правниот систем. На Македонија и е...

Левица: Братот на пиштолџијата Кока ќе го спасува МЕПСО од скандалите при работењето

Соопштение на политичката партија Левица Со поставувањето на Зуди Енузи Кока, брат на пиштолџијата Цуфи Кока, за директор на АД МЕПСО, едно од најгоелмите и најзначајни претпријатија во државна сопственост, продолжија меѓупартиските ценкања и поткусурувања меѓу ненародната предавничка влада на...

Левица: Со шверцерски измени се кратат надоместоци од децата со Даунов синдром

Соопштение на политичката партија Левица Неколку родители обелоденија дека нивните деца со Даунов синдром нема повеќе да земаат паричен додаток, откако новоформираната Служба за функционална проценка не можела да го утврди степенот на попреченост?! Левица претходно алармираше дека измените на Законот...

Последни