Крајевски: Ковачевски се однесува како индустријалец од 19 век

Фејсбук статус на Јован Крајевски – член на Президиумот на Левица.

Кога го читам Ковачевски како вели дека голем број на работници работеле и по 50 часа, по “свој избор” и со “своја согласност”, се осеќам ко да читам некој богат индустријалец од 19 век кој е против осум часовно работно време.

И нормално дека работниците работат по 50 часа, оти минималецот за 40 часа не покрива ни пола синдикална кошничка. Ако не можеш да преживееш со минималец и прифаќаш да работиш и 50 часа, тоа не го правиш по “свој избор” и со “своја согласност”, туку под закана врз сопствениот живот!

https://www.facebook.com/jovan.krajevski/posts/pfbid038AnhNSeXYPKRrf44uCJusktN9QTBrog99QNQgXM3bHU4PKe6ZCJtBAW72vcw2h8Fl
Последно