Синдикална кошница

Речиси 60 000 денари се потребни за основните потреби на четиричлено семејство во март

Речиси илјада евра се потребни за едно четиричлено семејство да ги подмири месечните трошоци за живот - покажуваат најновите податоци од Сојузот на синдикати. Синдикалната кошничка за месец март изнесува 58 998 денари и е зголемена за 1 522...

Минималната синдикална кошница за јануари изнесува 57 163 денари

Вредноста на синдикалната минимална кошница за јануари 2024 година изнесува 57.163 денари, соопшти Сојузот на синдикатите на Македонија (ССМ). Во однос на онаа од претходниот месец, која изнесуваше 56.522 денари, јануарската кошница е зголемена за 641 денар. Со изнајмен стан од...

Синдикална кошница за јуни: Минималните трошоци 48.543 денари

На просечно македонско семејство му биле потребни 48.543 денари, или 790 евра за „крпење“ на минималните животни потреби во јуни, покажуваат редовните месечни пресметки што ги прави Сојузот на синдикатите на Македонија. Притоа, забележано е мало намалување на вредноста на...
- Advertisement -spot_img

Latest News

Левица: Економски прогрес од НАТО нема, но бомби на Криволак има

До нас стигнаа пријави од загрижени граѓани кои се жалат на непријатни звуци и глетки во околината на Неготино. Непријатните...
- Advertisement -spot_img