Санкции

Политиката на подаништво ја вовлекува државата во војна

Целосната зависност на надворешната и безбедносната политика на Македонија го потврди новиот акт на подаништво кој деновиве го соопшти Министерката Славјанка за обучување на украински војници во нашата држава. Анти-народната Влада на СДС и ДУИ, овозможила обука на украински...

„Историски криминал“ – Битката за пристап до медицина во Иран среде санкции од САД

Шариф Незам Мафи, висок трговец со трговски активности во Швајцарија, во саботата рече дека меѓународните правни субјекти имаат одговорност да ги гонат оние кои преку нивните одлуки и дејствија во последниве години го загрозувале пристапот на иранските пациенти со...

ЕУ сè уште и плаќа на Москва милијарди евра за ЛНГ

Само оваа година ЕУ на Русија ќе и плати 9 милијарди евра за течен природен гас, а рускиот ЛНГ сега држи до 18 отсто од снабдувањето со гас во Шпанија, 15 отсто во Франција и 10 отсто во Белгија....

Русија се врати во најголемите десет светски економии

Врз основа на резултатите од минатата година, Русија се врати во првите десет најголеми економии во светот, што се случи за прв пат по осум години, покажуваат податоците на Светската банка и националните статистички служби. Во текот на изминатата година...
- Advertisement -spot_img

Latest News

Левица: Економски прогрес од НАТО нема, но бомби на Криволак има

До нас стигнаа пријави од загрижени граѓани кои се жалат на непријатни звуци и глетки во околината на Неготино. Непријатните...
- Advertisement -spot_img