Пролетер

Младата генерација не сака војна, сака мир, култура и слобода

Година 1937. Реакционерните сили во светот и во Југославија полека, но немилосрдно го туркаат светот во нова крвава војна. Другарот Тито доаѓа на чело на Комунистичката партија на Југославија, свесен дека во моментите на искушенија кои доаѓаат, нашиот народ...

Што е пролетерска политика? Солидарност и контра-хегемонија [Втор дел]

Пристап до првиот дел од текстот Капитализмот создава се повеќе вакви луѓе секој ден - потребата да се намалат трошоците за производство со цел да се максимизира профитот ги наведува капиталистите да инвестираат во технологија за заштеда на работна сила...
- Advertisement -spot_img

Latest News

Стјепан Стево Филиповиќ, народен херој: Со кренати раце му пркоси на злото!

„Партизанскиот комесар, работникот Стево Филиповиќ, загина храбро извикувајќи за слобода. Документот за неговото погубување ги надминува сите слики со...
- Advertisement -spot_img