Пленум

Крмов: Одбиваме да се покориме – одбираме да се бориме!

Говор на пратеникот Борислав Крмов на Вториот Пленум на политичката партија Левица: ,,Растот на Левица е незапирлив. Возот на историската нужност забрзано врви и ние мораме да го фатиме. Политичките успеси кои периодов ги ниже Партијата, целосно ги оправдаа нашите...

Волас: Велите дека сакате во ЕУ? Внимавајте што посакувате

Европратеникот Мик Волас на Вториот Пленум на политичката партија Левица на 2-ри декември ,,Како и вие, на наш посебен начин, се обидуваме да работиме кон создавање поправеден свет. Не е лесно да се спротистави на парите и моќта и статус...

Мециновиќ: На револуцијата претходи антифашистичка борба (Видео)

Портпаролот на Левица Амар Мециновиќ на Вториот Пленум на партијата: Голоракиот народ, разединенатата работничка класа под деценискиот притисок на немилосрдниот капитализам го пронајде во своите редови оружјето со кое ќе се одбрани. Децата на транзицијата се суштинска антитеза на економскиот и политички...

Пленум: Левица е незапирлива сила и единствена опозиција на олигархијата

Во борбена, другарска и наелектризирана атмосфера помина свечениот дел од Вториот редовен Пленум на Левица. На свечениот дел му претходеше работен дел на кој му беше доверен уште еден мандат на Димитар Апасиев за претседател на партијата, додека за...

Левица го одржа вториот пленум

На 2 декември, Левица го одржа Вториот редовен Пленум на партијата. Делегатите на Пленумот ги усвоија Статутарните одлуки, а на оваа сесија на Централниот комитет беше реизбран досегашниот состав на Президиумот. Президиумот на Левица, едногласно го реизбра проф. д-р Димитар Апасиев,...

Одржана ХХII-та редовна седница на Централниот комитет на Левица

На 29-ти октомври 2023 година беше одржана XXII-та редовна сесија на Централниот комитет на Левица. Членовите на ЦК низ идеолошка и политичка расправа ги реафирмираа ставовите за националната и економска платформа во пресрет на изборната сезона во Република Македонија. Пред...
- Advertisement -spot_img

Latest News

Почетокот на патот на свилата – Прво од предавањата: Патот на свилата помеѓу историјата и културата во КИЦ

Почетоците на Патот на свилата, како трансверзала, којашто ги поврзувала Источна Азија со Медитеранот лежат во првите две столетија...
- Advertisement -spot_img