НВО

Што предвидува Левица во својата програма за НВО?

Политичката партија Левица ја објави својата изборна програма за претстојните парламентарни избори. Во оваа сеопфатна програма, посветено е внимание на т.н Граѓански сектор. Изминатиот мандат, Левица со само двајца пратеници, успеа да спречи многу штетни политики и да...

„Отворено општество“ на Сорос се распаѓа – отпуштени 40% од вработените

Фондацијата Отворено општество на Џорџ Сорос ќе отпушти најмалку 40% од својот персонал еден месец откако 92-годишникот објави дека му ги предал уздите на фондацијата вредна повеќе милијарди на својот син Александар Сорос. Укинувањето на работните места беше објавено во...

Граѓанскиот активизам мора да се дистанцира од искомпромитираниот НВО-сектор!

Димитар Апасиев – активист на ДСП „ЛЕНКА“ Разговара: Тамара Чаусидис Димитар,има ли кондиција граѓанскиот активизам во Македонија? Кондицијата на нашиот граѓански активизам сѐ уште е приклучена на апарати за дишење. Македонија нема своја култура на масовни граѓански движења кои би биле спремни за поширока...
- Advertisement -spot_img

Latest News

Интервју со Петар Здравевски, новиот раководител на Црвена Младина

Ленка: Петар, честитки што станавте нов раководител на Црвена Младина. Можете ли дани кажете како дојдовте до оваа позиција? Петар...
- Advertisement -spot_img