Млади

Во населба Велешта остана само 10% млада популација

Од еднаш процветна општина Велешта, која стана модерна и урбана населба, денес останаа само празни куќи и старите жители. Голем дел од населението се пресели во странство, оставајќи ги едвај 4000 преостанати жители. Во основното училиште, оваа година се...

Социо-политичките аспекти на иселувањето на младите во Македонија

Пишува: Дамјан Пешовски член на Црвена Младина и делегат во УСС на УКИМ Проблемот со иселување на младите не е нешто што започна од вчера. Ова се случува со децении наназад.  Започна уште од децениското владеење на ДПНЕ а продолжи...

Мустафаоглу: ЕУ и уставни измени не се решение: Вистинските причини зошто младите заминуваат

Пишува: Дарја Мустафаоглу – член на Советот во Општина Ѓорче Петров при политичката партија Левица Релативизираат речи си сѐ, но до толку е катастрофално полето 'млади' што функционериве не можат да релативизираат на оваа тема. И сите се свесни зашто...
- Advertisement -spot_img

Latest News

Тамара Јованов: Што значи живот во продолжена сиромаштија?

Пишува: Тамара Јованов – Апасиева –  Професорка на Економскиот факултет на Универзитетот „Гоце Делчев“ – во Штип  Што значи живот...
- Advertisement -spot_img