Културно информативен центар

Изложба на Орце Нинески во понеделник во КИЦ

Орце Нинески се претставува со нов циклус слики насловени-едноставно „Табли“, изработени во последните неколку години. Во сликите доминираат рамни форми и рамен простор, широки хроматски површини распоредени јасно и прегледно,со прецизен цртеж кој ги определува мирните и складни површини. Таквите...

Изложба на избрани дела настанати на ЗРНО 2023 во среда во КИЦ

ЗРНО - фестивал на алтернативна фотографија ве поканува на завршната изложба на која ќе бидат претставени избрани дела настанати на работилниците за благородни фотографски процеси 10 - 16 јули, 2023, село Цапари Не пропуштајте ја оваа уникатна можност да се...

„Мигновение“ изложба на слики од Костадин Танчев – Динка во КИЦ

Во Културно-информативниот центар – Скопје најавено е отворањето на изложбата на слики од Костадин Танчев – Динка насловена „Мигновение“. Изложбата ќе се одржи на17 октомври - вторник во 20 часот, Салон Империјал 1 Костадин Танчев е роден во 1940 година...

„Омеѓени приказ(н)и“ изложба на цртежи од Тони Васиќ во КИЦ

Изложбата „Врамени приказ(н)и“ на проф. д-р Тони Васиќ е составена од 17 цртежи (70 х 100 см), избор од серијата од дваесетина цртежи инспирирани од мотивот глуварче. Цртежите се работени на бела хартија, со туш и перце, во време...

Фестивалот “Звукот на Скопје“ 2023 стартува во петок

На 15 септември (петок) започнува овогодишното издание на фестивалот „Звукот на Скопје“, а локациите, исто како и минатата година, се Плоштадот „Мајка Тереза“ (платото пред МОБ) и паркот Ибни Пајко. „Звукот на Скопје“ во организација на Културно информартивен центар –...

„Крајбрежево“ изложба на Љубиша Камењаров во КИЦ

Салон Империјал 2, 6 септември, 20 часот  Почетната замисла потекнува од едно лично видување за единственоста на личноста наспроти опкружувањето и човековата збирна множина. Понатаму продолжува како прикажување на два соседни, идејно и физички засебни делови, при што: еден дел...

„5.17“ изложба на слики и монотипии од Диме Темков во КИЦ

Салон Империјал 126 јули 2023, 21 часот Диме Темков е роден 1971 година во Скопје. Во 1990 година го завршил Средното уметничко училиште „Лазар Личеновски“ - отсек графика, а потоа студирал графика на Факултетот за ликовни уметности во Скопје, кај...

„Станица Скопје 63“ изложба на фотографии од Сашо Димоски во КИЦ

26 јули 2023, 21 часотСалон Империјал 2 Фотографската изложба на Сашо Димоски, насловена Станица Скопје ’63 ќе биде поставена во изложбениот простор на Културно информативниот центар на шеесетгодишнината од последниот трагичен земјотрес што го погодил овој град. Изложбата се состои...

Изложба „Записи“ на Стефан Младеновски во Културно Информативниот Центар

„Записи“ изложба на цртежи и колажи од Стефан Младеновски во Салон Империјал 1, 20 јуни 2023 година во 20 часот Стефан Младеновски е роден 1996 г. во Крива Паланка. Средно образование завршил во ДСУЛУД „Лазар Личеноски“ - Скопје, оддел графика....
- Advertisement -spot_img

Latest News

Изборите ќе „изедат“ 10,6 милиони евра

Државната изборна комисија (ДИК) на денешната 84 – та седница ги усвои Регистарот на радиодифузери, печатени медиуми и електронски...
- Advertisement -spot_img