Кина

Global Times: Кинеско-руската соработка е поширока отколку што може да замисли Западот предводен од САД

Големината и нивото на рускиот тим за време на посетата на Кина, како и бројот на претприемачи кои го придружуваат Мишустин, е реткост во последниве години. Покрај традиционалното тргување со енергија, Русија се фокусира на продлабочување на интеграцијата на напредните...

Против либерализмот [Мао Це Тунг]

Се залагаме за активна идеолошка борба, бидејќи тоа е оружје за обезбедување единство во партијата и револуционерните организации кои се во интерес на нашата борба. Секој комунист и револуционер треба да го користи ова оружје. Но, либерализмот ја отфрла идеолошката...

СПРОТИСТАВЕТЕ СЕ НА ОБОЖУВАЊЕТО НА КНИГИТЕ [Мао Це Тунг – последен дел]

Пристап до четвртиот дел: https://lenka.mk/left_literature/sprotistavete-se-na-obozhuvaњeto-na-knigite-mao-cze-tung-chetvrt-del/ VII ТЕХНИКАТА НА ИСТРАЖУВАЊЕ Држете состаноци за утврдување на фактите и преземајте истрага преку дискусија. Ова е единствениот начин да се приближиме до вистината, единствениот начин да се извлечат заклучоци. Лесно е да се направат грешки...

СПРОТИСТАВЕТЕ СЕ НА ОБОЖУВАЊЕТО НА КНИГИТЕ [Мао Це Тунг – четврт дел]

Пристап до третиот дел: https://lenka.mk/left_literature/sprotistavete-se-na-obozhuvaњeto-na-knigite-mao-cze-tung-tret-del/ VI ПОБЕДАТА ВО РЕВОЛУЦИОНЕРНАТА БОРБА НА КИНА ЌЕ ЗАВИСИ ОД РАЗБИРАЊЕТО НА КИНЕСКИТЕ ДРУГАРИ ЗА КИНЕСКИТЕ УСЛОВИ Целта на нашата битка е да се постигне социјализам по пат на демократска сцена. Во оваа задача, првиот чекор...

Лула повикува да се стави крај на трговската доминација на доларот

Бразилскиот претседател Луис Инасио Лула да Силва ги повика земјите во развој да пронајдат алтернативна валута за доларот, осудувајќи ја централната улога на зелената банкнота во глобалната трговија. Коментарите од четвртокот, од говорот одржан за време на овонеделното државно патување...
- Advertisement -spot_img

Latest News

Њујорк Тајмс: Украина може да влезе во НАТО, но без териториите окупирани од Русија

„Западна Германија е преседан за земја која влезе во НАТО додека беше поделена. Во исто време, земјата продолжи да...
- Advertisement -spot_img