Хрватска

Лани над 13 000 македонци работеле во Хрватска

Минатата година хрватското Министерство за внатрешни работи издало 172.499 дозволи за престој и работа, од кои 112.981 се издадени за нови вработувања, што значи дека Хрватска во 2023 година примила толку нови странски работници на постојан работен однос. Од...

Интервју со Марко Мариниќ од Млади Социјалисти Хрватска (МСХ)

Марко Мариниќ е долгогодишен истакнат активист на Млади Социјалисти Хрватска (МСХ) и студент по Социологија и историја на филозофскиот факултет при универзитетот во Загреб. Со него го имавме задоволството да разговараме за многу интересни работи во однос на политичката...

Нашите пиперки се продаваат по 3 евра за килограм во Хрватска

Извезените пиперки од Македонија во Хрватска се продаваат по 3 евра за еден килограм. Дел од земјоделците преку социјалните мрежи негодуваат дека од нивната мака премногу ќаруваат трговците. Но дел коментираат дека не може да се очекува иста, или слична...
- Advertisement -spot_img

Latest News

Официјално отворен претседателскиот изборен штаб на Билјана Ванковска

Во продолжение ви го пренесуваме соопштението на политичката партија Левица Вечерва, во одлична атмосфера, во присуство на претседателот на Левица...
- Advertisement -spot_img