Грција

Грција ќе биде првата Западна држава која ќе доживее демографски колапс

Се предвидува дека Грција ќе стане првата нација што ќе претрпи „колапс на населението“ бидејќи ненадејните и неочекувани смртни случаи продолжуваат да се зголемуваат низ целата земја, додека стапките на фертилитет паднаа на нивоа пониски отколку што експертите претходно...

(Видео): Грчките комунисти блокираа воз со тенкови на НАТО

Членови на Комунистичката партија на Грција (ККЕ) поставија блокада на железничка пруга во градот Александрополис пред воз кој превезува тенкови на НАТО, со дестинација до Бугарија. За време на протестната акција, која се одржа оваа сабота, демонстрантите застанале пред возот...

Продуцирање афери како ПР-стратегија

Пишува: Трајче Стојанов Долго време сум отсутен од јавноста и не следам вести од домашната сцена. Да ми простат македонските новинари, но македонски телевизиски канал не сум пуштил повеќе од пет-шест години. Но, колку и да се обидува човек да...

Штрајк на синдикатите во Грција поради законот за работни односи

Поради владините реформи во законот за работни односи, синдикати на вработените во јавниот сектор (АДЕДИ) и на Комунистичката партија (ПАМЕ), како и работнички здруженија и федерации за денеска закажаа 24-часовен штрајк и протести пред грчкиот Парламент, јави дописничката на...
- Advertisement -spot_img

Latest News

Интервју со Петар Здравевски, новиот раководител на Црвена Младина

Ленка: Петар, честитки што станавте нов раководител на Црвена Младина. Можете ли дани кажете како дојдовте до оваа позиција? Петар...
- Advertisement -spot_img