Геополитика

Кралеви и пиони; Цареви и будали

Наполеон Бонапарта наводно еднаш рекол: „Во животот сите ние сме или кралеви или пиони; цареви и будали“. Оваа мудрост се однесува од домашната политика до геополитиката - а понекогаш дури и во личните односи, но ние ќе го прескокнеме...
- Advertisement -spot_img

Latest News

Стјепан Стево Филиповиќ, народен херој: Со кренати раце му пркоси на злото!

„Партизанскиот комесар, работникот Стево Филиповиќ, загина храбро извикувајќи за слобода. Документот за неговото погубување ги надминува сите слики со...
- Advertisement -spot_img