Фемицид

Левица: Неказнети се дури 75% од сторителите на семејно насилство

Поразителната казнена политика што ја применуваат судовите воопшто не придонесува за намалување и елиминирање на семејното насилство ниту пак води кон заштита на жртвата од повторна тортура и виктимизација. Дека се потребни системски решенија укажува и фактот дека во...

Левица изразува загриженост за грозоморното убиство во Кочани и бара одговорност од надлежните институции

Политичката партија Левица изрази длабока загриженост и реагираше на грозоморното убиство во Кочани, кое ja потресе македонската јавност. Во светло на овој трагичен инцидент, партијата изразува сериозна загриженост во врска со системот за заштита на жени жртви на насилство...
- Advertisement -spot_img

Latest News

Почетокот на патот на свилата – Прво од предавањата: Патот на свилата помеѓу историјата и културата во КИЦ

Почетоците на Патот на свилата, како трансверзала, којашто ги поврзувала Источна Азија со Медитеранот лежат во првите две столетија...
- Advertisement -spot_img