Експлоатација

Германија во очај: Во потрага на работници ширум светот

Германија има намера да бара работна сила во земји надвор од Европа како Бразил, Мексико и Индонезија, изјави германскиот министер за труд Хубертус Хајл. „Заедно со претставниците на економијата работиме на стратегија во земјите каде што на пазарот на трудот...

Нова шема: Како во Германија ги експлоатираат источноевропејците

Ги сместуваат во мизерни станови по надуени цени, им задржуваат пари за патување до работното место, дури им се закануваат со смрт ако не ги следат упатствата Понижувачки услови за живот и работа: во Германија денес овие проблеми требаше да...
- Advertisement -spot_img

Latest News

Изборите ќе „изедат“ 10,6 милиони евра

Државната изборна комисија (ДИК) на денешната 84 – та седница ги усвои Регистарот на радиодифузери, печатени медиуми и електронски...
- Advertisement -spot_img