ДУП

Со 365 амандмани Левица Кавадарци го блокираше ДУП за зградите Силекс

Денес, Левица преку советникот Круме Богевски со 365 амандмани ја блокираше предлог-Одлуката за утврдување на ДУП за УЕ 14, Блок 14.6 и Блок 14.7-“Силекс згради”, К.О. Ваташа, Општина Кавадарци за плански период 2021 – 2026 која е ставена како...

240 милиони профит за бетон, загаден воздух и руиниран водоснабдителен систем

Во сабота, (17.02.2024) на вонредна седница, советниците од ДПМНЕ во Советот на Општина Ѓорче Петров изгласаа катастрофален ДУП за градска четврт С3 16. Со овој ДУП ќе се дозволи изградба на: -21 кат (1 објект), -18 ката (1 објект), -16 ката (4 објекти), -14...

Кацаров: Да резимираме што направи Тимчо во изминатите две години

Фејзбук статус на активистот Тодор Кацаров Кратко резиме на тоа што за минатите две години Тимчо што направи и НЕ направи во Општина Аеродром: НАПРАВИ: 1.Направи предлог ДУП со кој населба Лисиче ќе стане бетонска џунгла. 2.За прв пат во историјата на општината...

Левица: Поништен регулацискиот план за Влае II – СДС не успеа во намерата да ги заштити интересите на урбаната мафија

Соопштение на Левица - Град Скопје На последната 32ра Седница на Советот на Град Скопје, по предлог на иницијативата „Борба за Влае“, на дневен ред се најде предлог-одлука која предвидуваше поништување на Регулацискиот план С3 19 за населбата Влае. Имено, со...

Претседателот на Советот на општина Карпош, Бранко Ристов:„Јакимовски вешташки го одржува во живот ДУП-от на Фатмир Етеми“

“Почитувани карпошани, Денес истече рокот за потпишување на одлуките донесени од страна на Советот на Општина Карпош на 05.07.2023. Одлуките не беа изработени од страна на службите на општината со што повторно се прави обид за исклучување на Советот од работата...
- Advertisement -spot_img

Latest News

Левица: Економски прогрес од НАТО нема, но бомби на Криволак има

До нас стигнаа пријави од загрижени граѓани кои се жалат на непријатни звуци и глетки во околината на Неготино. Непријатните...
- Advertisement -spot_img