Чебрен

Левица: Приватизацијата на ХЦ Чебрен е еднакво на национално предавство!

Соопштение на политичката партија Левица Одлуката на Владата за грчка компанија да го добие стратешкиот проект Чебрен е поразителна и штетна за целокупата енергетска независност на Македонија! Локацијата која се дава на странски инвеститор е последната сериозна позиција за изградба...

Која е Архиродон – Грчката компанија која ја доби концесијата за изградба на хидроцентралата Чебрен

Концесијата за изградба на хидроцентралата Чебрен на Црна Река, проект вреден околу една милијарда евра, го доби грчката компанија Архиродон. Грчката градежна компанија има богато меѓународно портфолио, гради на три континенти со значително присуство на Блискиот Исток, Африка и...
- Advertisement -spot_img

Latest News

Советот на Европа ги губи антифашистичките темели

Извештајот на ЕКРИ за Македонија предизвика реакции во македонската јавност поради едностраниот пристап, без согледување на принципот на реципроцитет...
- Advertisement -spot_img