Чашка

Чашкарци со блокада на локалните патишта

Утрово од 7 до 10ч. беа блокирани приодите кон населба Чашка. До населбата овие три часа немаше приод ниту од правец на Велес, кај галаријата под железничката пруга, ниту преку  мостот на Тополка во правец од Отиштино и Горно...

Пратеникот Крмов во Чашка против насилието на Шаќири и ДУИ

Пратеникот од Левица, Борислав Крмов, заедно со советникот во општина Велес, Димитар Абрашев, денес беа дел од протестите на родителите во Општина Чашка, кои подолго време протестираат против самоволието на директорката ЕЛЕНА НИКОЛОВА. Пратеникот, заедно со родителите, три часа протестираше...

Левица: Просветниот инспекторат заробен од ДУИ продолжува со незаконието во Чашка

Откако состојбите во ООУ „Тодор Јанев“ во населба Чашка ескалираа во протести на родителите што доведе до состојба во училиштето да не се организира настава со недели, Левица поднесе БАРАЊЕ за вонреден инспекциски надзор до Државниот просветен инспекторат. Државниот просветен...

Крмов: Сегрегацијата не може да биде демократски принцип

Пратеничко прашање на Борислав Крмов од Левица до премиерот Ковачевски. ,,Ние ја издигнавме сегрегацијата како еден врвен демократски принцип, нешто за кое милиони луѓе протестирале во Соединетите Американски Држави, да се тргне една од најодвратните политики коишто ова човештво имало,...

Левица со поддршка за протестот против насилието на министерот Јетон Шаќири во Чашка

Безаконското самоволие на министерот Шаќири ескалираше со гневни протести на населението од населба Чашка. Гневот на родителите се излеа врз ВД директорката Елена НИКОЛОВА, назначена од страна на министерот Јетон Шаќири откако ѝ ги одзеде на општина Чашка ингеренциите...

Жестоки демонстрации во општина Чашка по противзаконското отварање на албанска паралелка во О.У Тодор Јанев (Видео)

Фејзбук статус на советникот од редовите на Левица во општина Велес - Игор Смилев БОЈКОТ, ПРЕКИН НА НАСТАВАТА, ТЕНЗИИ и ИНЦИДЕНТИ во општина Чашка после одлуката на МОН за незаконско отворање на албанска паралелка во О.У. Тодор Јанев. Додека министерот за...
- Advertisement -spot_img

Latest News

Кина го изгради првиот нуклеарен реактор отпорен на распаѓање

За прв пат истражувачите од Универзитетот Цингхуа во Кина успешно демонстрираа реактор за нуклеарна фисија отпорен на распаѓање. Дизајнот...
- Advertisement -spot_img