Црвена Младина паркот „Украина“ го преименува во „Парк АСНОМ“ (видео)

Денес Црвена Младина се погрижи да ја поправи намерната или ненамерна грешка и некогашниот парк на народните херои кој беше именуван Украина, го преименувавме АСНОМ.

Дали некој свесно ја цензурира антифашистичката борба и дали тоа се наследниците на балистите и домашните врховисти оставаме да судите вие.

АСНОМ ЖИВЕЕ!

Прес конференција на Црвена Младина пред преименувањето на паркот

Последно