Палестинско семејство заклучено во комплексот на вилата, има потреба од израелска дозвола за да замине (видео)

Во врска со израелско-палестинскиот конфликт, слушате многу приказни за палестинските села опкружени со еврејски населби и патишта.

Но, една приказна е навистина уникатна – палестинската куќа се најде блокирана од сите страни со еврејски вили, ѕидови за одвојување и порти контролирани од Израелците.

Превземено од: RT News

Последно