Мицкоски: Прифаќаме уставни измени!

При денешната посета на општина Кочани претседателот на ВМРО-ДПМНЕ, Христијан Мицкоски одговарајќи на новинарско прашање во однос на тоа што од СДСМ велат дека прифатил уставни измени истакна дека ВМРО-ДПМНЕ прифаќа уставните амандмани да бидат ефективни и дел од уставот тогаш кога Македонија ќе стане земја членка на ЕУ а до тогаш да се формира преодна влада без ДУИ до избори.

„Еве тоа и го зборував до сега како одговор, уставните амандмани да бидат ефективни, прифативме тоа да бидат ефективни и дел од уставот тогаш кога Македонија ќе стане земја членка на ЕУ, а до тогаш да формираме еве условно кажано некоја преодна влада без учество на ДУИ со сите останати политички партии, немаме ние против и добро е и другите, консолидираната опозиција на албански политички партии да биде дел од таа влада, да има и таа некои институции, за да можат да имаат рамен терен за игра со ДУИ на изборите. Така што тоа првиот услов и вториот услов е примената на тие амандмани да биде тогаш кога Македонија ќе биде земја членка на ЕУ“, нагласи Мицкоски.

Превземено од: https://kurir.mk/makedonija/vesti/mitskoski-ustavnite-amandmani-da-bidat-efektivni-i-del-od-ustavot-togash-koga-makedonija-ke-stane-zemja-chlenka-na-eu-a-do-togash-da-formirame-preodna-vlada-bez-dui-do-izbori/

Последно