Левица: Пензионерите не отстапуваат – најавуваат масивен протест во Скопје

Соопштение на социјален сектор при политичката партија Левица

Левица изразува поддршка на протестите што беа организирани од страна на пензионерите ширум Македонија.

Овие протести се одраз на непрекинатата борба за социјална правда на нашите постари сограѓани, кои со години работа наназад придонесувале за државата, а моментално се соочуваат со предизвици во однос на финансиска стабилност и задоволување на основните човекови потреби.

На 14-ти Август во Скопје, најавен е масовен протест, а нивните барања се минимална пензија од 20 илјади денари и линеарно зголемување на пензиите од 3500 денари.

Левица ќе застане рамо до рамо со пензионерите на 14ти Август во Скопје и ќе ги поддржи во борбата за пристоен живот.

Левица уште еднаш ја потврдува својата искрена борба за социјална правда и поддршка кон оние кои го заслужуваат најмногу – нашите пензионери.

Заедно во борбата за социјална правда и достојна пензија!

https://www.facebook.com/levica.socijalen.sektor/posts/pfbid0XUf4VYsBrxng1RHgCfdpczCvq3x72V3AdEADE1XMQ9KyXpRguu56f4XEBgxAg7KUl
Последно