Левица: Бугарска фондација се обидува да го бугаризира ФК Вардар

Реакција на сектор спорт при политичката партија Левица

Бугарски ФБ профили повикуваат на собирање финансии за спонзорство на бугарски клуб кој би се натпреварувал во Македонија истакнувајќи дека Фондација Македонија ( бугарска организација ) ќе биде сопственик на истиот со влог од 15.000 евра!

За да биде провокацијата уште поголема направен е веб сајт каде е превземена цела историја на ФК ВАРДАР претставена под бугарско знаме.

Ова се скандалозни провокации и покрај досегашните небулозни барања и изјави на бугарите за историјата на Македонија, барањето за вметнување во македонскиот устав, сега истите продолжуваат да ја крадат и спортската историја преку крадење на амблемот на Вардар и опис на клубот на бугарски.

Ги повикуваме Агенција за млади и спорт и останатите надлежни институции веднаш да реагираат соодветно за заштита на спортот во Македонија

https://www.facebook.com/LevicaSport/posts/pfbid02sgaatkKETGz1W3wNX1LkaDgswegyphtjNZ3vPDtnYk36roeii3CMjKuHeCuj1Vwwl
Последно